93 154 73 64
Rambla Catalunya, 92 3r 2a porta B 08008 – Barcelona

Blog

Reflexionar per a avançar

El Grup Cooperatiu TEB va néixer de l’actitud emprenedora de 7 famílies que tenien fills amb discapacitat intel·lectual i que volien buscar-los una sortida professional. Amb aquest esperit s’inicia la cooperativa TEB Barcelona ara fa 50 anys. Avui forma part d’un grup de 6 cooperatives i té en plantilla 600 persones amb discapacitat intel·lectual, unes 40 amb discapacitat física i unes 260 sense discapacitat.

Han passat moltes coses en aquests 50 anys: canvi en la concepció de la discapacitat i la seva conceptualització, la medicina especialitzada en la matèria, la societat, tot el que TEB ha creat i generat al seu voltant i, especialment, han passat moltes coses a la vida dels seus socis i usuaris.

Actualment el Grup TEB proporciona la possibilitat de desenvolupar activitat física, esport i relacions socials, però el seu primer  objectiu, en la seva creació, va ser proporcionar feina i la possibilitat de sentir que hom es guanya la seva vida des del punt de vista econòmic.

La feina que es desenvolupa requereix un esforç dels treballadors i compta amb  l’exigència dels responsables dels Centres Especials de Treball (CETs) del TEB que són unitats empresarials i productives que fan sentir als seus socis que formen part de quelcom important. Els responsables del Grup TEB i de l’àrea industrial tenen un alt nivell d’exigència en vers ells mateixos i tots els treballadors del Grup.

Així han acomplert diversos objectius fonamentals:

  • Mantenir actius els usuaris.
  • Esperonar-los a esforçar-se per millorar.
  • Fer-los part integrant de la societat.
  • Fer-los sentir orgullosos d’elles i d’ells mateixos.
  • Fer-los sentir orgulloses i orgullosos de pertànyer al TEB.
  • Millorar les opcions d’un major benestar futur.

Acomplerts els primers reptes, passada la crisi i mirant al futur, ara és moment de reflexionar sobre les nostres fortaleses, les nostres capacitats i els reptes d’un col·lectiu que necessita del suport de la família i la societat per a poder viure una vida plena.

El nostre cicle vital comporta reptes que hem de preveure al llarg de la nostra vida. Les persones amb discapacitat tenen més dificultats per a garantir el seu futur, la seva vellesa i la seva qualitat de vida. Per entomar aquest repte fonamental el Grup TEB ha decidit reflexionar, analitzar, sospesar i definir unes línies estratègiques que el porti a assolir la seva missió ara i en el futur, i per això hem iniciat l’elaboració d’un Pla Estratègic. Un pla que està comptant amb la participació de tota la família TEB i del seu entorn, així com de totes aquelles entitats públiques i privades que accepten la invitació a participar.

Aquest Pla Estratègic té la vocació de servir a les persones amb discapacitat intel·lectual, a totes, i a les seves famílies, i formarà part de la nostra vida en els propers mesos. Benvinguts tots aquells que voleu deixar la vostra petjada o el vostre gra de sorra. Estem vivint uns mesos apassionants i preparant un futur millor per a tothom.

logo_teb-OK

Deixa un Comentari