93 154 73 64
Rambla Catalunya, 92 3r 2a porta B 08008 – Barcelona

Blog

PATROCINI DELS CLUBS ESPORTIUS

PATROCINI DELS CLUBS ESPORTIUS

Durant els pitjors anys de la crisi l’esport ha aportat la il·lusió que mancava, ha emergit com un dels pocs sectors que estava motivat i generava acció. No és casual que sigui aquest el sector que ha aportat vitalitat i esperança en moments de decaïment global.

Des de fa uns anys tothom parla dels valors de l’esport, uns valors que alguns ja coneixíem però dels quals ara tothom en parla. Curiosament en els moments en que la societat ha entrat en una crisi de valors, l’esport emergeix com allò que ens pot guiar.

Una societat que fa esport és millor que una que no en fa. L’esport implica disciplina, sacrifici, afany de superació i qui incorpora aquests elements a la seva quotidianitat té més eines per a superar les adversitats.

Però a més a més, la pràctica esportiva genera unes reaccions físiques i químiques que ens aporten optimisme, claredat mental i vitalitat. L’esport és quasi més saludable per la ment que pel cos.

En el decurs de la meva vida professional he treballat en diversos sectors i en l’esportiu hi ha moltes persones optimistes, propositives i proactives.

Però a banda d’aquestes consideracions pseudofilosòfiques hi ha un aspecte clau que explica l’empenta que l’esport ha donat a l’economia: l’esport ens reporta una experiència, i quasi sempre és positiva. De manera que les marques comercials han trobat l’eina que els apropa al seu target i que, a més a més, els garanteix un impacte positiu. És per aquest motiu que, no només han augmentat les esponsoritzacions de les empreses que ja invertien en esport sinó que cada vegada més empreses volen esponsoritzar activitats o entitats esportives (o persones). No hi ha res millor com arribar al teu públic objectiu quan aquest està somrient, emocionat o viu una experiència intensa. Pocs sectors generen aquestes situacions com ho fa l’esport.

Però que això sigui una realitat objectiva no vol dir que sigui fàcil que una empresa inverteixi en una activitat o club esportiu. Precisament el fet de que intervinguin més empreses, obliga a una major professionalitat, a un major rigor, perquè cada vegada hi ha més activitats esportives a patrocinar. Cada vegada més esportistes i més entitats activen el seu entorn en la cerca del patrocini i més exigència té qui inverteix en esport.

Convertir-se en una entitat a patrocinar, vol dir activar-se i deixar-se veure, i una vegada ens han vist, hem d’enamorar amb els valors, amb el projecte, amb la imatge. Aquest camí, no és ni fàcil ni immediat, com tot camí requereix preparació i constància. Per això, si voleu obtenir recursos econòmics ara és el moment, però feu-lo de la mà de professionals i activeu-vos, treballeu per aconseguir-ho segons us marquin i tingueu paciència. Res que val la pena és ràpid, fàcil i gratis. Però si ho val, ho val.

Val la pena invertir en esport, perquè representa invertir en una societat saludable, activa i optimista. Val la pena generar projectes desitjables i contribuir a pujar el molt alt nivell esportiu que ja tenim. Junts, patrocinats i patrocinadors assoleixen els seus objectius empresarials i socials d’una manera molt gratificant.

Deixa un Comentari