93 154 73 64
Rambla Catalunya, 92 3r 2a porta B 08008 – Barcelona

Blog

Empenta a pymes, clubs i entitats

En el decurs de la crisi econòmica hem tingut la oportunitat de veure com l’esport ha estat l’únic sector capaç de generar,  no només activitat econòmica nova, sinó també il·lusió i implicació de la població.

A Barcelona el fenomen ha estat major que a altres ciutats, degut, sens dubte, a la tradició esportiva de la ciutat.

L’any 2016 ja podem dir amb certesa que la crisi està sent superada i comença a haver clarament un repunt de l’activitat econòmica en general. Altre vegada el sector esportiu és punta de llança i, en aquesta ocasió no directament les empreses del sector només sinó que altres empreses s’han adonat que l’augment de la pràctica esportiva converteix l’esport en el mitjà ideal per arribar a la població, de manera que les empreses més importants fan servir l’esport per a promocionar les seves marques, fins i tot estan creant divisions específiques per a aquest sector.

Invertir en esport és doncs una bona idea en aquest moment.

Hem de constatar però que des de les administracions públiques mai s’ha considerat l’esport com un sector estratègic, el fet de que comparteixi característiques amb el sector empresarial i a l’hora l’associatiu és el que, segurament, ha generat una manca de definició i de projecte per part de les administracions. Però precisament és aquesta característica el potencial més gran de l’esport: és un sector econòmic en clar creixement, innovador i molt important a Catalunya i especialment a Barcelona i, per altre banda, està conformat, a més a més de per empreses, per entitats com clubs i associacions d’una gran riquesa social, històrica i econòmica.

A la vegada que assistim a un rellançament de tots els vessants de l’esport, ens trobem amb la realitat que els clubs i entitats esportives encara han de professionalitzar més les seves estructures i maneres de treballar. Els canvis legislatius recents, inclòs el del Codi Penal, posen a aquestes entitats en situacions francament difícils si no es tenen els coneixements específics per a abordar la situació amb seguretat.

Per aquest motiu he iniciat un projecte empresarial adreçat a Clubs, empreses i entitats esportives que aporta valor afegit alhora que seguretat jurídica, tant en la organització d’esdeveniments com en el seu funcionament diari i en la cerca de patrocinis.

SERVEIS

 • Assessorament jurídic (en  les àrees mercantil, administratiu i esportiu). Els Clubs i les entitats esportives requereixen relacionar-se amb Administracions Públiques, altres entitats, treballadors i empreses i necessiten tenir la tranquil·litat de que els seus interessos estan protegits.
 • Programa de Compliance (Compliment de la normativa vigent. Necessari des de juliol de 2015, a arrel de la modificació del Codi Penal). Ampliant el punt anterior, des del juliol de 2015, les persones jurídiques poden ser acusades de cometre delictes si un treballador seu l’ha comés. Més que mai és necessari que les entitats esportives, empreses o no, es protegeixin i alhora incentivin el compliment de la legalitat.
 • Gerència externa: Les pymes i les entitats petites no disposen de la figura d’un gerent que coordini tota la seva activitat, treballadors, col·laboradors, pagaments i cobraments. Aquesta figura aporta ordre i seguretat en la gestió a un cost assumible.
 • Disseny i elaboració d’un document de comunicació de l’entitat per a presentar a possibles sponsors. La consecució d’ingressos extres requereix una feina prèvia que presenti l’entitat i doni la imatge desitjable per al possible patrocinador. Aquest document podrà fer-se servir amb altres moments i per altres accions, serà una carta de presentació.
 • Cerca d’sponsors que patrocinin l’activitat corrent de l’entitat. Fet el document explicatiu es pot iniciar la cerca d’esponsors.
 • Campanya de màrqueting. Ajudaria a obtenir més recursos econòmics.

 

ALTRES SERVEIS PUNTUALS

 • Assessorament fiscal i laboral.
 • Cerca d’sponsors per un esdeveniment concret.
 • Serveis de gestoria.

2 Comentaris

 1. Miguel Angel Acero
  10 març, 2016

  Excel·lent entrada de blog!
  Es important fixar clarament el nou escenari i on se ha de fixar focus.
  Encara que nosaltres no som del sector esports, veiem una excel·lent oportunitat als teus serveis pel desenvolupament de la nostre pyme
  Ànims!

  • Iolanda Latorre
   10 març, 2016

   Gràcies Miguel Angel, és un plaer treballar amb vosaltres. El vostre sector és molt emocionant també i tot un repte.

Deixa un Comentari